Mycket positivt när United vann

Eskilstuna United vann enda träningsmatchen inför höstsäsongen i OBOS Damallsvenskan.
Elise Stenevik satte matchens enda mål borta mot Djurgården på tisdagen och tränaren Magnus ”Munken” Karlsson hittade mycket att glädjas över.

På många sätt tog United vid där vårsäsongen slutade. Till exempel höll man alltså nollan igen, den femte i rad, och den här gången var det Emelie Lundberg som vaktade buren.
Segermålet lät inte heller vänta på sig. Det kom via en fin prestation i sjätte minuten av vänsterbacken Elise Stenevik (som syns på bilden ovan) som fick bollen rätt högt upp i planen, drev förbi några motståndare och avslutade fint med sin sämre fot, högern, till 0-1.

– Efter det hade vi många hyfsade lägen att utöka. Det var klart närmare 2-0 till oss än 1-1, kanske till och med närmare 3-0, säger Munken.

Matchen flyttades för övrigt med kort varsel till Östermalms IP på grund av kraftigt regn över huvudstaden. Men det störde alltså inte United trots att flera tongivande spelare lämnat under sommaren.
– Vi hade ändå samma struktur i vårt spel och jag är väldigt nöjd med insatsen, det börjar likna nånting, säger Munken och fortsätter:
– Glädjande var exempelvis att Felicia Saving var tillbaka och spelade lite högre upp i planen, i den roll Loreta haft. Sonia Okobi var också med och spelade i Fannys ganska fria roll.

Lite annat värt att notera:

  • Färska nyförvärvet Mia Jalkerud kom in med cirka 20 minuter kvar och visade direkt att hon och Felicia Rogic kan bli en vass kombination på topp för Eskilstunalaget.
  • Ungdomarna Lucia Duras, Chloe Eriksson, Johanna Renmark och Elisabeth Tillenius fick alla speltid i den andra halvleken. För Chloe och Elisabeth innebar inhoppet A-lagsdebut.

Nästa gång det vankas match är det alltså seriespel igen och då liksom nu beger sig United till huvudstaden, men fredag 20 augusti är det Hammarby som står för motståndet.

Dela