Eskilstuna United spelar hemmapremiären i Strängnäs

Den 13 april är det seriepremiär i Elitettan. Då spelar Eskilstuna United sin hemmamatch mot Jitex i Strängnäs.

Att Eskilstuna United inte kan spela sin hemmapremiär på Tunavallen beror på att Eskilstunacupen håller till där hela helgen.

– Det är tråkigt att vi inte kan ha premiären på vår hemmaarena, speciellt för våra trogna supportrar som nu får ta sig till Strängnäs istället, säger Anna Arnerdal, ordförande i Eskilstuna United.

Avgörandet om när och var Eskilstuna United skulle spela sin premiärmatch i åtets Elitettanpremiär har länge varit oklart.

– Det är många som är delaktiga i ett sådant här beslut, motsåndarna, fotbollsförbundet, kommunen och i det här fallet har vi också fört en dialog med Eskilstunacupen, säger Anna Arnerdal.

Nu har det alltså landat i att United ska spela på Larslunda IP klockan 13, lördagen den 13 april.

– Strängnäs är ett bra alternativ. Vi är Sörmlands enda damelitlag och vi vill vara förebilder för alla unga fotbollsspelare i regionen, nu får vi chans att möta en ny publik, säger Anna Arnerdal och fortsätter:

– Jag hoppas att våra supportrar följer med oss till Strängnäs och att vi tillsammans skapar en härlig stämning på Larslunda IP.

Beslutet om spelplats togs idag den 7 mars och alla detaljer kring arrangemanget är inte klara. Mer information inför matchen vad gäller biljetter och annat kommer så fort vi vet mer.

Dela