Två miljoner återstår för att rädda föreningen

Av de dryga tre miljoner föreningen måste få in under hösten återstår nu cirka två miljoner. Både nya och gamla sponsorer har gått in med nya pengar samtidigt som föreningen fortsätter att kapa på utgiftssidan.
– Läget är alltjämt ansträngt och problematiskt, bedömningen är att det avgörs under september månad, säger Lina Bertilsson, ordförande.

Det råder febril aktivitet i Eskilstuna United för att få in de pengar som krävs för föreningens överlevnad.

– Vi har en pågående och långsiktig dialog med våra största sponsorer i det vi kallar Startelvan. Vi har också inlett samtal med några av Eskilstunas största företag som inte är sponsorer till oss i dag, säger Pär Eriksson, vice ordförande, vars egen insamling via Facebook hittills dragit in över 120 000 kronor.

Tiotusenkronorsfrågan och andra aktiviteter

Inom kort kommer föreningen att dra i gång ett billotteri där högsta vinsten, en bil från Serrander bil, kommer att lottas ut på sista hemmamatchen den 6 november. Lotteriet kommer även innehålla en rad andra attraktiva priser, bland annat från Friskis och Svettis och Plaza hotell. Lotterna kommer bland annat att säljas på våra hemmamatcher på Tunavallen och genom våra ungdomslag.

På torsdag kommer våra spelare i a-laget börja ringa runt till företagare i Eskilstuna och ställa det vi kallar Tiotusenkronorsfrågan: Har du möjlighet att bidra med 10 000 kronor för att rädda Eskilstuna United?

– Det skulle inte bara betyda mycket för oss utan även för alla unga tjejer som spelar fotboll i vår förening, säger Felicia Rogic, a-lagsspelare:

– Jag har själv två yngre kusiner som jag så gärna skulle vilja ge chansen att en dag spela damallsvensk fotboll här på Tunavallen, säger hon och uppmanar alla att svara när spelarna ringer.

I oktober genomförs föreningens årliga cup, Rekarne girls cup, som är öppen för tjejlag i hela Sverige i åldersklasserna 12, 13, 14 och 15 år.

Det finns också idéer runt de fem hemmamatcherna som åretstår i damallsvenskan, där föreningen tillsammans med sponsorer vill höja upplevelsen på Tunavallen och samtidigt dra in nya pengar till föreningen.

Tillsammans väntas dessa aktiviteter dra in cirka 800 000 kronor.

Inriktningen för 2023

Föreningen har dragit ner på personal och sett över andra kostnader och inför 2023 blir budgeten betydligt lägre än de senaste åren.

– Vi minskar från 17-18 miljoner till cirka 12 miljoner 2023, säger Lina Bertilsson, ordförande.

Ambitionen att vara ett etablerat lag i damallsvenskan över tid kvarstår, liksom att föreningen ska vara en stark utbildnings- och utvecklingsplats för ungdomar i Mälardalen. Strategin att satsa på egen talangutveckling blir än starkare i framtiden. Föreningen ska också fortsätta vara en del av samhällsbygget i Eskilstuna och driva jämställdhetsfrågan för nuvarande och framtida generationer.

– Vi kämpar för Uniteds överlevnad i ett hundraårsperspektiv, säger Lina Bertilsson, som är försiktigt optimistisk.

– Det känns som att alla har bestämt sig för att vi ska lyckas, allt från sponsorer och supportrar, till spelare, ungdomstränare och föräldrar, säger hon.

Länkar

Så kan du stötta United

Tidigare artiklar:

Fortsatta åtgärder krävs för att rädda föreningen

Stötta Eskilstuna United – Vi behöver dig

Så hanterar vi den ekonomiska krisen

Tiotusenkronorsfrågan

Hör Matilda Plan, Linn Vickius och Felicia Rogic berätta om frågan de kommer ställa till Eskilstunas företagare.

Dela