Segern försvann på tilläggstid

En trepoängare var på mycket god väg för, ett visserligen pressat, Eskilstuna United.
Men på tilläggstid styrdes ett inlägg i nät bakom ännu en gång suveräna Emma Holmgren och resultatet skrevs till 1-1.
– Att bara ha ett mål upp är en skör ledning, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.

Söndagens drabbning på Behrn Arena fick verkligen en rivstart. Efter runt tio sekunder var United inte alert i sitt passningsspel och bjöd Jenna Hellstrom på ett friläge. Holmgren kom ut och gjorde en blixtrande reflexräddning på närskottet samt hann med att stoppa returen också.

I stället kunde United ta ledningen. Felicia Rogic slog ett inlägg från höger. Det gick över alla till Amanda Nildén som spelade tillbaka bollen från vänster. En svag undannick från Örebro gjorde att Fanny Andersson fick skottchans.
Träffen var inte speciellt hård men placeringen perfekt och 0-1 smet in vid målvaktens högra stolpe.

Efter den actionfyllda upptakten blev det sedan lugnare och inte mycket hände förrän just före pausen när Jenna Hellstrom åter rann igenom. Nu sköt hon längs marken.
Men nej, nej, sa Emma Holmgren som dök reptilsnabbt och styrde ut skottet till hörna.

I pausen byttes Felicia Rogic och Vaila Barsley ut och de sista 45 minuterna blev därefter en lång press av Örebro. Inte konstant och inte hela tiden farlig, men känslan var ändå att United aldrig kunde slappna av.
– Spelmässigt kändes det ändå okej mestadels, vi stod rätt och hade dem på utsidan. Det som hotade oss var Hellstroms djupledsspel. Vad gäller bytena har vi en period med tre matcher på åtta dagar och en bra bänk, vi behöver vara smarta, säger Munken.

Jenna Hellstrom försökte för tredje gången överlista Holmgren i bortaburen. Hennes skott i 53:e minuten gick i ribban, men först efter att Emma även denna gång varit på bollen och förnekat Hellstrom ett måljubel.
– Chansmässigt var vår defensiv givetvis inte lika bra eftersom Emma tvingades till flera jätteräddningar. Några av dem var ingen lek, berömmer Munken.

Eskilstunas bästa, och egentligen enda, riktigt heta chans i halvlek två fick Amanda Nildén när hon störtade in i straffområdet. Läget var dock bäst lämpat för ett högeravslut, men Amanda valde sin favoritfot vänstern och träffen blev inte den rätta.

Just när man började tro att det trots allt skulle bli tre Unitedpoäng så kom kallduschen.
När tilläggstiden hade inletts satsade hemmalaget givetvis allt framåt. Ett hårt inlägg från vänster styrdes mot målet och touchade Jenna Hellstrom som efter sina jättelägen därmed fick in bollen – avdelning fjärde gången gillt – med viss tur.

Krysset totalt sett kan man dock inte säga var tursamt för Örebro. Sett till chanser och spelfördelning var det definitivt välförtjänt. Men icke desto mindre jobbigt för United när segern var så väldigt nära.
Man kan inte annat än lida med Emma Holmgren som nu har gjort två raka kanonmatcher – och belönats med totalt en poäng …
– Jag tycker även att Fanny Andersson gjorde det bra i dag. Inte bara för målet utan hon tog stort ansvar, säger Unitedtränaren.
I övrigt vill hemsidan lyfta kaptenen Matilda Plan som tog över mittbacksrollen efter pausen, stod rätt i väldigt många situationer och fick stopp på en lång rad Örebroattacker.
Nu ser vi fram emot cupfinalen borta mot Häcken på Kristi himmelsfärdsdagen.

Matchfakta
KIF Örebro-Eskilstuna United 1-1 (0-1)

0-1 (6) Fanny Andersson, 1-1 (90+1) Jenna Hellstrom
Varningar: Inga
Domare: Erik Mattsson

Dela