11 maj är årets JAG2030-match

Hemmamatchen den 11 maj mot Lidköping är årets JAG2030-match. Matchen då vi sätter ljus på jämställdhetsfrågan. Alla flick- och damlag i Sörmland bjuds in till matchen.

Du kan förvänta dig en härlig fotbollsmatch, bra stämning på läktaren och efter matchen har du möjlighet att träffa spelarna i vår Fanzone. Där kan det också hända att det blir någon överraskning.

Vad vi som förening vill

Vi vill att våra spelare ska kunna leva på sin lön från fotbollen och att våra ungdomar ska se fotboll som ett framtida yrke.

Vår ungdomsverksamhet ska blomstra, vi ska vara en av landets bästa utbildningsplatser för unga fotbollsspelare och vi ska vara etablerade på övre halvan i damallsvenskan. Det är vår vision. Vårt jämställdhetsupprop JAG2030 är ett sätt för oss att skapa de förutsättningar som krävs. Vi har identifierat tre fokusområden som ska hjälpa oss att nå dit:

Laget

Vi vill skapa de bästa förutsättningar för våra spelare att kunna spela fotboll på hög nivå.

Kunskap

Vi ska bidra till ökad kunskap om jämställdhet.

Lobbying

Vi behöver påverka andra inom fotbollen och samhället för att förbättra förutsättningarna för svensk damfotboll.

Bli en del av JAG2030

Vi vill att alla ska känna att JAG kan vara med och göra skillnad. Det är inte någon annan som ska göra detta utan det är var och en av oss som kan vara med och skapa förändring. Alla kan delta utifrån sin förmåga och roll för att bidra till ökad jämställdhet.

2030 är kopplingen till de globala målen i Agenda 2030, där jämställdhet är ett av 17 mål som ska vara uppnådda till år 2030, som världens ledare har kommit överens om. Jämställdhetsmålet är ett av målen som bedöms svårt att nå. Men tillsammans kan vi göra skillnad

När du bestämt dig för att du vill vara på vår resa måste du fundera på vad just du ska bidra med. Klicka på knappen nedan så får du några förslag på vad just du kan göra.

Välkommen på JAG2030-matchen alla flick- och damlag i Sörmland

Klockan 15 den 11 maj möter vi Lidköping hemma på Tunavallen.

Tack vara våra sponsorer har vi alltid gratis inträde på alla våra hemmamatcher för alla under femton år och just den här matchen är det gratis även för ledare och äldre lag. Vill ni komma som ett helt lag vill vi att ni anmäler er genom att skicka ett mejl med:

  • namn på laget
  • vilken klubb ni kommer ifrån 
  • hur många ni är

Skicka till sportkontoret@eskilstunaunited.se 

Dela