United avgjorde efter trippelhörna

Eskilstuna United har definitivt krånglat sig ur det grepp Piteå haft inbördes förut.
På söndagen kom en tung seger i Norrbotten, avgörande blev en trippelhörna med ett självmål som gav United en 2-1-seger.

Blåsten var kraftig över LF Arena och med vinden i ryggen tog gästerna kommandot spelmässigt.
– Vi började matchen som vi ville, otroligt bra press. Men vi hade en dipp, säger Mia Jalkerud till Viaplay.

Ja, Piteå jobbade sig in i det och hade två sylvassa chanser innan första kvarten var över. Först ett skott av Katrina Guillou och sedan en nick som Anna Oscarsson fick rensa undan på mållinjen.
Efter det blev det mer United och då kom utdelningen. Elin Rombing slog ett fint inlägg från höger och Mia Jalkerud stod för ett lysande avslut på nick när hon satte 0-1, vilket stod sig till halvtid.
– Bollen hamnade kanon på huvudet, haha, säger Jalkerud (på bilden ovan).

Sedan fick United slita med vinden i ansiktet efter sidbytet och Piteå satte tryck vilket ledde till kvitteringen. Den var rätt lik Uniteds mål, inlägg från höger och nick från Anam Imo som sedan stötte in sin egen retur efter Katie Fraines räddning.

Därefter var det väldigt öppet och svårtippat. Det kändes som båda lagen hade god möjlighet att avgöra – och i slutändan blev det Eskilstuna United som lyckades.
Efter cirka 84 minuter kom en högerhörna. Och en till. Och en tredje vilket gav tredje gången gillt.
Elise Stenevik slog den hårt och med bra båge. Piteås isländska Hlin Eiriksdóttir nådde högst men kunde inte styra bollen dit hon ville utan den landade precis innanför bortre stolpen i det egna målet.

Piteås kvitteringsjakt, med lite tid kvar att spela, kom inte närmare än ett halvfarligt distansskott och en lyftning med en rörig situation i straffområdet som följd. Men United höll undan och plockade med sig tre poäng från norr.

– Det gällde att vinna första-, andra- och tredjebollarna. En riktigt grisig match, kanske inte så rolig att kolla på men det blir ofta så här uppe, säger Matilda Plan till Viaplay och fortsätter:
– Vi fightades till sista sekunden och till slut lönade det sig. Det var tufft med en jäkla motvind i andra halvleken. Vi försökte slå långa bollar bakom deras backlinje men bollen stannade helt i blåsten.

Mia Jalkerud tilldelades priset som Uniteds främsta spelare i en match där man i övrigt kände att det hårt jobbande innermittfältet var Uniteds starkaste lagdel.
Noterbart var att vår tidigare spelare Fanny Andersson, gjuten starter i Piteå normalt sett, inte kunde medverka på grund av sjukdom.
Vi klättrar i tabellen och laddar för ny match redan på torsdag då jumbon AIK kommer till Tunavallen.
Varmt välkomna dit för att stötta vårt härliga United i jakten på tredje raka segern då.

Matchfakta
Piteå-Eskilstuna 1-2 (0-1)

0-1 (21) Mia Jalkerud, 1-1 (54) Anam Imo, 1-2 (85) självmål
Domare: Sara Persson
Publik: 809

Dela