United värvar back från Norge

Den norska backen Joanna Aalstad Bækkelund ansluter till Eskilstuna United på ett tvåårigt avtal. Hon kommer närmast från den norska klubben Lyn.

Fredrik Bernhardsson kommenterar:

Joanna är en mycket spännande spelartyp som vi kommer ha nytta utav kommande år. Joanna har redan hunnit med dryga 70 matcher i Toppserien, och ett par framträdanden i det norska U23 landslaget. Joanna är en spelskicklig och modig back, med en fin vänsterfot”.

21åringen (f. 2000) har tillhört den Oslobaserade klubben Lyn sedan ungdomsåren och gjorde sin A-lagsdebut redan 2015. Samtidigt har hon vart med i de norska ungdomslagen, från U15 och vidare uppåt. Hon har tillsammans med Noor och Elise funnits med i dem senaste norska U23-samlingarna och fanns även på planen i mötet mot det svenska U23-landslaget, när de möttes i slutet av 2021.

Joanna har varit närmast en ikon i Lyn, men väljer nu efter en lång karriär i Osloklubben att ansluta till Eskilstuna United på två år som ett steg i hennes fortsatta fotbollsutveckling.

Jeg ser fram til å komme til Eskilstuna og en ny utfordrende hverdag som byr på muligheten til å jobbe med dyktige mennesker i og rundt klubben for å nå nye høyder” säger Joanna Aalstad Bækkelund.

Foto: BillyBonkers

Dela