Tvåmålstriumf i underkant

Eskilstuna United hade inga större problem att säkra tre poäng borta mot skadedrabbade nykomlingen AIK.
Ändå dröjde det till tilläggstid innan Loreta Kullashi satte spiken i kistan genom att skicka in 0-2 på straff.

Solnalaget inledde de båda halvlekarna hyfsat piggt men utan att hota framåt. Ju längre tiden gick tog United över och segern kunde (borde?) ha blivit klart större än bara två bollar.

Ledningsmålet kom hur som helst relativt tidigt. I den 14:e minuten fick Amanda Nildén en mot en-läge på vänstersidan. Med ett ryck tog hon sig förbi motståndaren och slog ett hårt, lågt inlägg.
Bollen passerade en rad spelare och gick till Fanny Andersson som dundrade in 0-1 i nättaket, det resultatet stod sig till pausen.

När lagen hade bytt sida var det nära utdelning med ombytta roller. Fanny bröt fram till höger och serverade Amanda. Hon fick skjuta med sin sämre fot, högern, men fick ändå till ett bra avslut som målvakten dock kunde rädda.
I minut 64 var Nildén framme igen och genom en skottfint blev hon fälld och domaren pekade på straffpunkten.
Loreta Kullashi slog den mot målvaktens högra hörn och där var det stängt så 0-1 stod sig ett tag till.

Med knappt kvarten kvar prickade United ramen två gånger om på samma minut. Först Ngozi Sonia Okobi som sköt i utsidan av stolpen.
På en hörna kort därefter nickade Anna Oscarsson i ribbans överkant.

I slutskedet var Loreta ännu en gång nära att näta när hon väggspelade sig igenom via Amanda. Hennes lobb landade dock på nättaket.
Men ”Lorre” skulle få utdelning till slut. På tilläggstid fick hon en ny chans från straffpunkten, denna gång efter att Sonia rivits ner. Lorre sköt nu mitt i målet, AIK-keepern gick mot samma sida som senast, hann dock bromsa och kunde sånära rädda med vänsterfoten. Men bollen gick till sist in och slutsiffrorna skrevs därför till 0-2.

AIK hade det väldigt kämpigt. Redan före matchen hade man många borta och under matchen gick ytterligare några spelare sönder. I den icke välspelade matchen var hemmalagets bästa chans faktiskt när vår Emma Holmgren var lite för långsam med en utspark. En motståndare hann blocka och den bollen kunde åkt vart som helst, men Emma hann rusa bakåt i straffområdet och dyka för att ta den tillbaka.
Statistik som talar sitt tydliga språk är att United hade 15-1 i avslut varav 8-1 på mål, samt 8-2 i hörnor.
Hemsidan vill denna gång lyfta kanterna med Amanda Nildén och Fanny Andersson som låg bakom mycket.

Två raka segrar och redan om fem dagar finns en bra chans till tredje raka när United gästar jumbon Växjö.