Seger i årets första träningsmatch

På torsdagskvällen gästade Sandvikens IF Tunavallen. De drygt 50 personerna på läktaren bjöds bland annat på en riktigt vass frispark och ett hattrick i matchen som slutade 7-0 .

Målskyttet började redan i de första matchminuterna när Paulina Nyström placerade bollen bakom Sandvikens målvakt. Eskilstuna United hade kontroll över matchen från start och innan första halvlek var slut hade även Felicia Rogic och Joanna Bækkelund gjort varsitt mål.

I andra halvlek gjordes flera byten och flera av klubbens F19-spelare fick chansen att spela, något som gjordes med bravur.
Målskyttet fortsatte och innan domaren satte visselpipan i munnen för sista gången hade Chloe Eriksson bjudit på en klass-frispark och Alva Karlsson på ett hattrick.

Tränare Elena Sadiku kommenterar : ” Vi är nöjda med mycket från spelet, där vi framförallt skapar många målchanser genom vår höga press. Det var också bra att vi fick jobba vidare på våra principer och få en helhetsbild på vad vi behöver jobba mer på och utveckla i vårt spel. Dessutom var det väldigt kul att se våra unga spelare ta för sig på plan och att de gjorde det så bra”.

Nästa träningsmatch på hemmaplan är mot GUSK, den 17 februari 19.00, dessförinnan är det en veckas träningsläger på Marbella där de möter Lillestrøm och Kristianstads DFF.

Nu är det dags att kolla framåt och jobba vidare på detaljer för att stärka vårt spel ännu mer. Nu väntar träningsläger i Spanien med bra förutsättningar just för att komma tillbaks till Tunavallen som ett starkare lag”, avslutar Elena Sadiku