United förlänger med Emma Engström

Eskilstuna United har kommit överens med en förlängning av Emma Engströms kontrakt. Förlängningen är på ett år.

Emma Engström anslöt till Eskilstuna United från AIK inför säsongen 2020. I AIK spelade Emma 81 matcher i Elitettan. Hon har både ett vasst tillslag och en skicklig spelförståelse, dessutom är hon en målfarlig spelare som har haft en hel del fullträffar genom åren.

I den tredje omgången av OBOS Damallsvenskan 2020 skadade Emma sitt knä allvarligt, vilket resulterade i att hon blev borta från spel resterande del av säsongen. Under säsongen 2021 har Emma arbetat sig tillbaka till fotbollsplanen. Hennes återkomst till OBOS Damallsvenskan blev hemma mot KIF Örebro den 17 oktober i år, där hon blev inbytt för första gången sedan skadan.

Emma har kämpat sig tillbaka efter sin knäskada och vi hoppas och tror att Emma hittar tillbaka till sin fina form som hon hade innan hon skadades. Emma bidrar med energi, både på och utanför planen, och har riktigt vassa offensiva kvalitéer”, säger Fredrik Bernhardsson, huvudtränare.

Nu är Emma med andra ord skadefri och hon ser fram emot kommande säsong på Tunavallen.
” Jag är väldigt glad över förlängningen och det känns helt rätt för mig att skriva på för ett år till”, säger Emma Engström.

Dela