Med Marbella i backspegeln

För första gången spenderade A-laget en del av försäsongen på Marbella. ”Det har varit oerhört viktigt för oss att träna under dessa fina förutsättningar, med värme och bra gräsplaner” säger Fredrik Bernhardsson.

Laget anlände till Marbella den fjärde februari och lämnade den svenska kylan bakom sig. I Marbella väntade ett träningsläger och två träningsmatcher, där de mötte LSK Kvinner från Norge och Kristianstad DFF från Sverige.

I den första träningsmatchen mot LSK Kvinner blev det ett oavgjort resultat efter mål av Paulina Nyström. Knappt 48 timmar efter den träningsmatchen var det dags för en ny match, där de mötte Kristianstad DFF. Slutresultatet skrevs till 1-5, i en match som inte är helt lätt att analysera. Eskilstuna Uniteds mål i den matchen gjordes av Lucia Duras.

Vi hade inte ett optimalt spelschema i Marbella utan våra matcher låg för tätt, vilket kan ha påverkat i matchen mot Kristianstad. Om vi utvärderar resultaten i matcherna så är ett oavgjort resultat mot LSK okej, medan förlusten mot Kristianstad var mindre bra med fem insläppta mål. Med utgångspunkt i hur vi jobbade med vår matchplan och våra principer i vårt arbetssätt, är prestationerna bra i stora delar av matcherna. Det finns såklart delar i spelet som vi kan göra bättre, och framförallt behöver vi bli mer kollektiva i vårt sätt att agera och spela”, kommenterar Fredrik Bernhardsson

Mellan fotbollsträningar och träningsmatcher hann spelarna med både en lagaktivitet på stranden och en padelturnering.
Vi tror att det är extremt viktigt för spelarna att få tid till aktiviteter som inte bara är fotboll ” säger Elena Sadiku. Fredrik Bernhardsson fortsätter: ”Vi har verkligen kommit varandra närmre i Marbella, både på och utanför plan vilket kommer vara viktigt för hela säsongen.

Nu väntar närmast en träningsmatch mot GUSK imorgon kväll och i nästa vecka inleds tävlingssäsongen när Piteå gästar i Svenska Cupen.

”Årets spelartrupp är extremt arbetsvillig och spelarna är lyhörda. Vi tränare upplever att de har tagit till sig och anammat vårt sätt att spela fotboll. Det ska bli fantastiskt kul att dra igång med tävlingsmatcher och att vi kan jobba vidare med det vi har tränat på under försäsongen så vi kan fortsätta utveckla vårt sätt att spela inför seriestart” avslutar Elena Sadiku.

Dela