Vi fortsätter i Elitettan 2024 och siktar framåt

Säsongens sista hemmamatch är spelad och kontraktet för Elitettan 2024 är säkrat. Ett år med stora utmaningar är snart till ända. Vi tackar alla som varit en del av Eskilstuna United under året. Nu siktar framåt.

Snart är vår första säsong i Elitettan över och vi har säkrat kontraktet till nästa år. Då vill vi vara med och tävla om en plats i allsvenskan. Det är viktigt för oss, för Eskilstuna och vår region att vi har ett elitlag. Alla unga fotbollstjejer i vår region behöver ha spelare att se upp till och ett lag i närheten att sikta på i sin framtida fotbollskarriär. Eskilstuna United vill vara en förening med bra ungdomsverksamhet, en kvalitativ akademi och ett A-lag på högsta nivå. Detta är inget vi kan göra utan alla sponsorer, volontärer och ideella krafter som vill samma sak som vi.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som valt att vara en del av Eskilstuna United och det vi erbjuder i form av damelitfotboll, barn- och ungdomsverksamhet och ett stort samhällsengagemang. Jag vill att du på djupet ska känna att just du är en del av den kraft som gör detta möjligt, säger Anna Arnerdal, ordförande.

Ett tufft är snart till ända och vi ser just på framtiden

Med nya tränare och ledare och ett nytt ungt lag – vi snittar 19,5 år i A-lagstruppen – tog vi oss an Elitettan med mycket ambition men med begränsad erfarenhet.

– Årets prestation utifrån förutsättningarna är mer än godkänd och vi ser att spelarna och tränarteamet utvecklats under året. Det är framtidens ledare och spelare som finns hos oss i Eskilstuna United redan i dag, säger Anna Arnerdal.

En stor fråga 2022 var som alla vet föreningens ekonomi. Efter ett gediget arbete och med ett stort stöd från många landade vi ett resultat på 600 000 kr plus vilket innebar ett positivt eget kapital. Under året har vi fortsatt dragits med konsekvenser från tidigare år och varit tvungna att vara ytterst återhållsamma och kapat alla kostnader som inte varit nödvändiga. För nästa år ser det just nu hoppfullt ut.

För att ta damelitfotbollen till nya höjder krävs investeringar som stimulerar en fortsatt tillväxt. Globalt beskrivs damelitfotbollen som en stor tillväxtbransch med ett ökat publikintresse och stark sportslig utveckling.

– För att vi i Eskilstuna ska dra nytta av damelitfotbollens framtida möjligheter krävs investeringar i såväl träningsmiljö och ledare som teknik och organisationsbygge, säger Anna Arnerdal.

Lyckat genomförande av Rekarne Girls Cup och landskamper 

För första gången någonsin har vi i år arrangerat Rekarne girls cup helt i egen regi, något som blev väldigt lyckat. För första gången på många år arrangerade vi också landskamper på Tunavallen. Sveriges U23-landslag mötte Frankrike och vann med 2–0 och vi fick även se ett mycket välspelande Spanien vinna över Portugal med 9-1 i en EM-kvalmatch för F18.

– Dessa evenemang betyder mycket för att lyfta tjej- och damfotbollen i och runt Eskilstuna. Jag vill tacka alla som varit delaktiga i dessa arrangemang och gjort det så fantastiskt bra. Det är tack vare alla engagerade krafter i form av allt från ledare, föräldrar och funktionärer till samarbetspartners och spelare som vi kan göra detta, säger Anna Arnerdal.

Dela