Eskilstuna United söker vikarierande huvudtränare till Elitettan

Nu finns en chans att göra skillnad i svensk damfotboll! Ett föräldravikariat i elitfotbollen är nu tillgängligt för dig som är en passionerad och engagerad tränare med erfarenhet av damelitfotboll.

Vår huvudtränare ska vara föräldraledig och nu söker vi hennes vikarie. Ja, du läste rätt. I en sport där föräldraledighet inte är vanligt förekommande och av många kanske ses som ett problem, ser vi det som en möjlighet. Vi tror på jämställdhet, och vi vill vara ledande i att bryta normer och skapa en mer inkluderande fotbollskultur.

Är du trött på samma gamla tränarroller? Letar du efter en möjlighet att verkligen göra skillnad? Då har du kommit rätt! Vi söker dig som delar vår vision om jämställdhet och inkludering. Du är en lagspelare som kan inspirera, motivera och utveckla våra spelare – både på och utanför planen.

Vi i Eskilstuna United är inte som alla andra. Vi är inte bara en fotbollsklubb – vi är en rörelse för förändring. Och nu söker vi dig som vill vara med och skriva historia!

Vad vi erbjuder

 • En chans att vara en del av en progressiv klubb som sätter jämställdhet högt på agendan.
 • En plattform att göra skillnad, både för våra spelare och för svensk damfotboll som helhet.
 • Ett engagerat och stöttande team som tror på dig och dina förmågor.

Som vikarierande huvudtränare kommer du ha huvudansvaret för träningar och matcher. Du kommer vara en nyckelspelare i elitverksamheten och stötta och utmana våra spelare och ledare så att de kan nå sin fulla potential, både på och utanför planen.

Plats: Eskilstuna, Sverige 

Tid: juli 2024 – december 2025

Ansvarsområden 

 • Inspirera och leda vårt damlag genom dynamiska och engagerande träningar.
 • Bygg upp spelarnas färdigheter och självförtroende, samtidigt som du främjar laganda och samarbete.
 • Skapa och genomföra innovativa matchstrategier som driver laget mot seger.
 • Samarbeta nära med vårt team av tränare och ledare inom elitverksamheten för att säkerställa en enhetlig och framgångsrik spelarutveckling.
 • Fungera som en mentor och förebild för våra spelare, uppmuntra dem att drömma stort och arbeta hårt för att uppnå sina mål.

Kvalifikationer

 • Minst Uefa A-licens, gärna Uefa Pro.
 • En erkänt god ledarstil som inspirerar och motiverar andra.
 • Dokumenterad erfarenhet av damfotboll.
 • Flytande i både svenska och engelska.

Egenskaper

 • Dynamisk och energisk ledarstil som inspirerar och motiverar andra.
 • Utomordentliga kommunikationsförmågor och en förmåga att skapa goda relationer med spelare, ledare och styrelse.
 • Flexibilitet att anpassa dig till såväl lagets som föreningens behov och arbeta i en snabbt föränderlig miljö.

Ansökan

Så, är du redo att ta steget in i framtiden med oss? Vill du vara med och forma den svenska damfotbollens nästa kapitel? Skicka in din ansökan idag och bli en del av vår unika resa!

Skicka ditt CV och ett personligt brev där du delar med dig av din passion för damfotboll och varför du är den perfekta kandidaten för rollen för detta föräldravikariat som huvudtränare för Eskilstuna United till ordförande anna.arnerdal@eskilstunaunited.se

Vi vill ha din ansökan senast den 7 maj.

Gör skillnad. Var med och förändra spelreglerna. Välkommen till Eskilstuna United – där framtiden börjar idag!

Om oss

Eskilstuna United är inte bara en fotbollsklubb – vi är en rörelse för förändring inom svensk fotboll. Etablerade sedan 2002 har vi snabbt blivit en betydande aktör med stark lokal förankring och en historia av framgångsrika säsonger.

Vi är stolta över vårt engagemang för jämställdhet och lika möjligheter inom fotbollen. Genom olika initiativ, evenemang och kampanjer arbetar vi aktivt för att lyfta fram kvinnor och skapa en inkluderande miljö för alla – på och utanför planen.

Dela