EMELIE LUNDBERG SLUTAR

Hon har varit med sedan 2009, då i division tre. Under sina tretton år i Eskilstuna United har hon bland annat vunnit damallsvenskt silver och spelat Champions League. Nu lägger Emelie Lundberg handskarna på hyllan. – Beslutet har vuxit fram under året men det var först inför sista matchen som jag bestämde mig, säger hon.

Emelie Lundberg har alltså gjort sin sista match för Eskilstuna United. Segern mot BK Häcken i damallsvenskans sista omgång blev hennes sista framträdande på Tunavallen.

– Emelie Lundberg har betytt oerhört mycket för Eskilstuna United. Hon har alltid visat stort engagemang både på plan och vid sidan av, säger Lina Bertilsson, ordförande.

Hon kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär som har innehållit allt från Gothia Cup-seger, OS och EM till allsvenskt silver 2015 och därpå följande Champions league-spel. Nu vill hon ha ett vanligt jobb och i framtiden, hur lång eller kort den blir, vill hon bli tränare.

– Efter nästa veckas träning ska jag ta semester och ge mig tid att fundera och känna efter. Kärleken till fotbollen kommer aldrig försvinna och jag har alltid velat bli tränare. Vi får se när och var det blir, säger Emelie Lundberg.

Fredrik Bernhardsson berömmer Emelie Lundbergs professionalism, inte minst när hon efter en vår som andremålvakt återigen blev förstemålvakt inför hösten.

– Emelie har agerat väldigt moget och hanterat den här konkurrenssituationen på ett väldigt bra sätt. Vi har henne att tacka för mycket av det vi fick med oss under hösten, säger Fredrik Bernhardsson, huvudtränare.

Dela