United startar chefsakademi- i samarbete med Nackademin

Eskilstuna Chefsakademi är ett nytt och unikt utbildningskoncept, inte bara inom svensk fotboll men också inom idrotts-Sverige, som konkretiserar Eskilstuna Uniteds ambition och vision med det nationella jämställdhetsuppropet JAG2030.

Vi ser hur företag inom klubbens affärsnätverk, i offentlig sektor och runtom i landet efterfrågar en mer jämställd arbetsplats för att skapa ett mer inkluderande och hållbar organisation. Det handlar framförallt om att fler företag och organisationer vill behålla och attrahera fler kvinnliga medarbetare och chefer till sitt varumärke. Eskilstuna Chefsakademi är ett direkt resultat av den faktiska efterfrågan som finns på arbetsmarknaden, där vi nu samarbetar med Nackademin som är en av de absolut främsta yrkeshögskolorna i landet. Utbildningen varvar personligt ledarskap, projektledning, affärsmannaskap och examensarbete”, berättar Emre Gürler, hållbarhetsansvarig, Eskilstuna United.

Dialog kring samarbetet startades i somras mellan Eva Bam Karlsson (ordförande Stiftelsen Maria Pihls minne), Emre Gürler (Eskilstuna United), Riki Simic (Eskilstuna United) och Astrid Westfeldt-Corneman (VD, Nackademin) och har nu mynnat ut i en utbildning som genomsyras av jämställdhet, personlig hållbarhet och individuell coachning.
Längden på utbildningen är två terminer (40 veckor) och studietakten 25 %. Utbildningen kan med fördel kombineras med det ordinarie arbetet.

Nackademin är stolta över att i samarbete med Eskilstuna United skapa ett unikt utbildningsprogram som erbjuder en medveten matchning av arbetsmarknadens behov av kvinnor på chefs- och ledarnivå i Eskilstuna och Sörmland”, kommenterar Astrid Westfeldt-Corneman, VD för Nackademin.

Planerad start för Eskilstuna Chefsakademi är i augusti 2022.

Som den fotbollsklubb vi är, med hållbarhet i vårt DNA, vill vi vara en inspiratör både på och utanför planen, samtidigt som vi vill och kan göra skillnad i samhället i stort. Det här är ett viktigt steg för både idrotten och näringslivet i Eskilstuna och Sörmland”, säger Riki Simic, klubbchef, Eskilstuna United.

Dela